top of page
Het heilige boek Koran

De koran staat centraal bij Assounah

Mandala

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ ١٠٧

Wama arsalnaka illa rahmatan lilAAalameen
En Wij hebben jou (O Mohammed) niet anders dan als genade voor de wereldwezens gestuurd.

Surat Al-'Anbya' [21:107]

Koran

De Koran, onuitputtelijke bron van spirituele verlichting, begeleiding en inspiratie

mandala

De Koran is het heilige boek van de islam en wordt beschouwd als het woord van God, zoals geopenbaard aan de profeet Mohammed vzmh. Dit meesterwerk werd in de 7e eeuw na Christus in het Arabisch geopenbaard en wordt beschouwd als het meest volledige en authentieke verslag van de openbaringen aan Mohammed vzmh.

Boorder
Het heilige boek Koran

De laatste openbaring aan de mensheid

De Koran, bestaande uit 114 hoofdstukken, die bekend staan als soera's, is een perfect weefsel van goddelijke openbaring. Verschillende onderwerpen komen aan bod, waaronder geloof en spiritualiteit, ethiek en morele waarden, wetgeving en sociale richtlijnen. Elk vers straalt wijsheid, waarheid en verlichting uit. De Koran moedigt gelovigen aan om een pad van rechtvaardigheid, mededogen en deugdzaamheid te bewandelen.

De Koran

De Koran is het meest gelezen boek ter wereld

mandala

Koran betekent letterlijk ‘lezen, citeren’. Als het fundament van de islam, is de Koran een onschatbare gids voor miljoenen gelovigen wereldwijd. Het inspireert en begeleidt hen in hun zoektocht naar spirituele vervulling en brengt hen dichter bij God. Het reciteren en bestuderen van de Koran, zowel individueel als in gemeenschappen, brengt vreugde en vrede in de harten van degenen die zich openstellen voor de goddelijke boodschap.

Typen op laptop

Inspiratie en vrede voor de ziel

Het reciteren en bestuderen van de Koran brengt vreugde en vrede in de harten van degenen die zich openstellen voor de goddelijke boodschap. Het dient als een constante bron van inspiratie, troost en spirituele groei voor gelovigen, zowel individueel als in gemeenschappen.

Universele boodschap

Het Woord van God: een universele boodschap van eenheid en hoop

mandala

De Koran benadrukt de eenheid van de mensheid en roept op tot vrede, begrip en samenwerking tussen alle volkeren. Het biedt hoop en begeleiding in tijden van onzekerheid en moedigt gelovigen aan om compassie, vergeving en rechtvaardigheid na te streven in al hun interacties.

Boorder
Lees de Koran

De Koran toepassen in de praktijk

De profeet Mohammed vzmh zei: “Lees de Koran, want hij zal op de Dag der Opstanding komen als bemiddelaar voor zijn metgezellen”. Het leren en bestuderen van de Koran is een levenslange reis van spirituele groei en toewijding aan God. Het is van het grootste belang om niet alleen de Koran te lezen of te reciteren, maar deze ook in ons leven te begrijpen en toe te passen. Assounah helpt u hier op verschillende manieren graag bij!

Mogelijkheid tot inschrijven om les te volgen

mandala

De Koran leren en bestuderen kan mentaal, spiritueel én fysiek uitdagend zijn. Voor degenen die hun kennis van de Koran willen verdiepen, is er de mogelijkheid om in te schrijven voor Koranlessen. Assounah zal elke moslim(a) helpen zijn of haar doel te bereiken en hem of haar aan te moedigen zich in het Goddelijke Woord te verdiepen met oprechtheid, geduld en standvastigheid.

Moeder leest samen met dochter

Memoriseren van de Koran 

Het uit het hoofd leren van de Koran is een eer in de Islam die moslims ontelbare deugden brengt in dit leven en in het Hiernamaals. Het memoriseren van de Koran is zowel een spirituele reis als een bewijs van iemands toewijding aan de leerstellingen van de Islam. Assounah wil een waardevolle begeleiding bieden voor al wie dit nobele streven wil starten. 

Samen Koran lezen

Gemeenschappelijke momenten van Koran lezen

mandala

Het samen lezen van de Koran is een krachtige manier om de banden binnen de moslimgemeenschap te versterken. Door regelmatig samen te komen en de verzen van de Koran te reciteren, creëren we een sfeer van eenheid, liefde en wederzijds respect. Deze gemeenschappelijke momenten bieden ook de mogelijkheid om ervaringen en inzichten te delen, waardoor we van elkaar kunnen leren en groeien in ons geloof.

Boorder
Het lezen van de Koran

Programma op maat via de imam

Met een uniek programma op maat via de imam wordt aan de behoeften van elk soort leerling voldaan. Van het opnemen van verzen in dagelijkse gebeden tot het stellen van realistische doelen, het doorgronden van betekenissen en het bevorderen van gezonde gewoontes: elke stap brengt hen dichter bij een diepgaande verbinding met de Koran. De imam, met een schat aan kennis en ervaring, is hierbij het leidende licht tijdens dit educatieve programma.

Thuis Koran memoriseren en leesmomenten of verbetermomenten bij de imam

mandala

Kennis komt niet vanzelf. Als u niet over de verzen van de Koran nadenkt, ervaart u misschien niet de echte voordelen ervan. Assounah biedt verschillende leermogelijkheden om de Koran thuis te memoriseren, met leesmomenten of verbetermomenten bij de imam. Met de wijsheid en leiding van de imam kan iedereen een pad vinden dat aansluit bij hun unieke behoeften en doelen.

Heilige boek Koran

Assounah helpt u graag u te verdiepen in de Koran en de goddelijke boodschap in uw hart te sluiten, met de spirituele begeleiding en inspiratie die dit heilige boek ons biedt. 

bottom of page