top of page
De Koran

Gebeurtenissen bij moskee Assounah

Publieke dienstverlening
Moskee Assounah
Mandala

Publieke dienstverlening

Moskeeën vormen het hart van het islamitische leven. Ze dienen voor gebeden, voor evenementen tijdens de heilige maand Ramadan, als centra voor onderwijs en informatie en fungeren als plaatsen voor sociaal welzijn. Omdat we als moskee een echte gemeenschap zijn, spelen we een belangrijke rol in de publieke dienstverlening. Zo staat onze moskee open voor het vrijdagsgebed en voor de vertaling voor de jongeren die extra uitleg nodig hebben inzake het geloof. 

Boorder
moeder en dochter

Koran

Tijdens een menselijk leven zijn er verschillende mijlpalen die worden gevierd volgens de Koran. Of het nu gaat om een geboorte en zegening, een huwelijk of een begrafenis. Moskee Assounah in Waregem staat open voor het vieren van deze mijlpalen. Bij de geboorte en zegening van een pasgeborene komt de gemeenschap nadien samen in de moskee. Hetzelfde doen we bij een huwelijk. Bij de begrafenis van een medegelovige wordt er tijdens de sadaqa met de gemeenschap samengekomen om samen te eten en smeekbeden te verrichten voor de overledene. 

Daarnaast biedt moskee Assounah ook intakegesprekken voor mensen die zich willen bekeren tot de islam. Hierbij kunnen we onze nieuwe broeders en zusters individueel begeleiden in hun traject tot de bekendmaking. 

Religieuze feestdagen

Religieuze feestdagen

mandala

De islam kent twee officiële feestdagen. Eid al-Fitr markeert het einde van de Ramadan en het vasten, terwijl Eid al-Adha het concept van opoffering en de toewijding van profeet Ibrahim herdenkt. Op deze feestdagen worden extra diensten georganiseerd waarbij we deze belangrijke gebeurtenissen samen herdenken. 

Andere evenementen

Moskee Assounah speelt een duidelijke rol in de islamgemeenschap in regio Waregem. Zo organiseren we ook regelmatig zusternamiddagen waarbij we onze zusters extra aandacht geven, en zijn er voorleesnamiddagen voor kinderen. 

Heilige boek Koran

Wilt u meer weten over de evenementen die plaatsvinden in moskee Assounah?

Stuur ons vrijblijvend een bericht voor meer informatie. 

bottom of page