top of page
Handgeschreven Arabisch alfabet

Assounah community biedt educatie aan in Desselgem

Koran

Lessen Arabisch

mandala

De koran is geschreven in het Arabisch, waardoor de taal het beste middel is om het woord van God te leren en te kunnen volgen. Moskee Assounah biedt lessen Arabisch aan om u de mogelijkheid te bieden de Koran te leren. Deze cursus is gericht op het aanleren van Arabisch lezen en schrijven aan anderstaligen. U hoeft geen enkele voorkennis van het Arabisch te hebben. Studenten leren het alfabet en hoe ze een tekst moeten lezen. Verder leert u ook Arabisch schrijven. Het is ideaal voor volwassenen die de koran willen leren lezen en studenten die zich willen voorbereiden op de cursus Klassiek Arabisch. Dit programma is voornamelijk gericht op het aanleren van Arabisch lezen met als doel het lezen van de koran met de koran kalligrafie.

Boorder
Gesloten gebedenboek

Leer over de koran

De koran is het Heilige Boek van de moslims. Het legt voor ons de wet en geboden vast, codes voor hun sociale en morele gedrag en bevat een uitgebreide religieuze filosofie. Om u te verdiepen in het geloof van de islam is de leer van de koran noodzakelijk. Bij moskee Assounah in Waregem bieden we de leer van de koran aan, waarbij we u niet alleen helpen bij het memoriseren van de verzen, maar ook het begrijpen ervan en hoe u deze in de juiste context kunt plaatsen. Deze studie is erg geschikt voor mensen die zich willen bekeren tot de islam of er zich meer in willen verdiepen. Zo begeleiden we bekeerlingen en leren het praktiseren van de islam aan. Van het gebed tot de wassing en andere basisprincipes. Spelenderwijze leren we u stap voor stap aan wat een islamitische opvoeding inhoudt. 

Lezingen over maatschappelijke thema’s

Deze lezingen zijn bedoeld om de gemeenschap bewust te maken van de verschillende aspecten van het leven en om een diepere duiding en contextualisering te bieden. Het is van groot belang om maatschappelijke thema's te bespreken, zodat mensen beter kunnen begrijpen hoe deze thema's verband houden met hun eigen leven en geloof.

Een van de kernboodschappen van de lezingen is het bieden van duiding. Complexe onderwerpen worden uitgelegd en op een begrijpelijke manier gepresenteerd. Dit om een beter inzicht te krijgen in de verschillende vraagstukken die spelen in de samenleving. Zo kunnen mensen een eigen mening vormen en weloverwogen beslissingen nemen.

Daarnaast draait het bij de lezingen ook om contextualisering. Het is belangrijk om maatschappelijke thema's te plaatsen binnen een bredere context, zoals de religie en de zingeving. Hierdoor worden de thema's beter begrepen en kunnen mensen hun eigen leven en geloof op een meer diepgaande manier benaderen. Lezingen over gezonde voeding, islamitische levensstijl en ramadanplanner zijn slechts enkele voorbeelden.

Moskee Assounah

Onze moskee bezoeken?

Bent u op zoek naar een educatieve, verrijkende en inspirerende activiteit voor uw school of vereniging? Overweeg dan een bezoek aan onze moskee! Wij bieden een unieke gelegenheid om meer te leren over de islam, de moskee te verkennen en in contact te komen met de moslimgemeenschap. Neem gerust contact met ons op bij interesse.

Moskee Assounah

Waarom een moskeebezoek?

Leer meer over de islamitische religie en cultuur

mandala

Ontdek de architectuur en symboliek van een moskee

mandala

Bevorder wederzijds begrip en respect tussen verschillende geloofsgroepen

mandala

Open gelegenheid voor vragen en antwoorden

mandala
Boorder
Heilige boek Koran

Interesse in een rondleiding? 

Wij ontvangen met de glimlach scholen, verenigingen en organisaties. Iedereen welkom! 

bottom of page